Így döntöttek a szülői iskolai igazolásokról

Desktop
a kép illusztráció

Döntött a kormány: a szülő továbbra is csak három nap iskolai hiányzást igazolhat gyermekének. Ez legyen elég az iskolaidőben szervezett családi programokra, minden mást pedig az iskolai időn kívül kell megszervezni – válaszolta a Magyar Idők kérdésére az oktatási kormányzat. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete viszont ezt kevésnek tartja.

Szerintük ugyanis a gyerekek harmadát-felét csupán igazolásért viszik el a házi gyermekorvosokhoz családi program vagy valamilyen rendkívüli esemény miatt.  Szintén sok a gyorsan lezajló, egy-két napig tartó betegség, ami miatt a szülő fel sem keresné az orvost, mert recept nélkül kapható gyógyszerekkel, teával, pihenéssel megoldja a problémát.

A hivatal szerint viszont olyan nem fordulhat elő, hogy egy orvos a gyerek vizsgálata nélkül adjon ki orvosi igazolást, ezzel legalizálva a tanuló iskolai hiányzását. Igazolás kizárólag akkor adható, ha az orvos meggyőződött a gyerek betegségéről, illetve meggyógyulásáról.

A hivatal szerint komoly probléma, ha indokolatlanul nem megy a gyerek iskolába és ehhez még igazolást is kap az orvostól. Ha beteg a gyerek, akkor pedig orvoshoz kell vinni. Ha nem viszik orvoshoz, akkor felvetődik a szülői felelősség kérdése - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek