Több száz informatikai eszközt kaptak a kőbányai iskolák

Desktop
A kép csak illusztráció (forrás: Bruzák Noémi - MTI)

Minden iskolába megérkeztek azok az informatikai eszközök, amelyeket a Klebelsberg Központ szerzett be közel 6,3 milliárd forintért a Közép-Magyarországi Régióban működő 15 tankerületi központ által fenntartott intézményeknek. Összesen mintegy 41 ezer laptoppal, monitorral, számítógéppel és projektorral bővült az intézmények digitális eszközparkja. 

A X. kerület közel 132 millió forint értékben kapott informatikai eszközöket. A Kőbányai Szent László Gimnázium – mint a legnagyobb tanulói létszámú intézmény – 19,4 millió forintos támogatást nyert el.

Kőbánya 16 köznevelési intézménye 381 asztali számítógépet és monitort, 173 laptopot és 173 projektort vehetett át, ezekből a kőbányai gimnáziumnak 55 asztali számítógép és monitor, 28 laptop és 24 projektor jutott. 

A tankerületi igazgató kiemelte, hogy nemcsak a hardverek érkezetek meg, hanem a szoftverek is, hiszen telepítették rájuk a Windows operációs rendszert, az Office 2016-ot, valamint a Panda vírusvédelem is megtalálható rajtuk, de további alkalmazások is segítik a tanulókat. 

A folyamat folytatódik, márciustól várhatók a tabletek a diákok számára, megindul a széles sávú internet kiépítése, mindenhol elérhető lesz a wifi, emellett azoknak a pedagógusoknak a felkészítése is elindul, akik ezt igénylik. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?