A temetők hosszabb nyitvatartással készülnek a halottak napjára

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

Közeleg a halottak napja. Az elhunytak emlékére a három leglátogatottabb temetőben világi és ökumenikus emlékünnepet rendeznek, melyen Sasvári Sándor énekel és verseket szaval Dunai Tamás színművész. A közel egy órás műsort Vincze Kinga vezeti. A három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői közös imára várják az emlékezőket.

Az emlékünnep helyszínei és időpontjai:
Újköztemető 53-as „szóró” parcellájában október 31-én 17.00 órakor.
Farkasréti temető november 1-jén 17.00 órakor.
Fiumei úti sírkert november 2-án 17.00 órakor

Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 30-tól november 2-ig szünetelnek, viszont a budapesti temetőkben október 31-től november 4-ig ügyeletet tartanak, az ügyfélszolgálati irodák reggel 8 és 18 óra között tartanak nyitva. A temetők október 31-től november 4-ig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. November 5-től visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30 – 17.00 óráig.

A kiemelt temetők belső forgalmának segítése érdekében az Újköztemetőben október 31-én 12 órától november 4-ig három mikrobusz segíti a közlekedést. Igénybevételük ingyenes. A mikrobuszok 8 és 17 óra között közlekednek. A Fiumei úti sírkert és az Újköztemető kivételével október 31. és november 4. közötti időszakban a temetőkben tilos a gépkocsi behajtás. Kivételt a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők képeznek. Az Újköztemetőben október 31. és november 4. közti időszakban díjmentes a gépkocsi behajtás a teljes nyitvatartási időszakban.

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítanak, illetve a kerületi rendőrségi egységek és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon. A várhatóan leglátogatottabb napokon, tehát november 1-jén és november 2-án mentőautó is vigyázza a látogatók biztonságát az Újköztemetőben - írja a Budapesti Temetkezési Intézet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?