Adományokat gyűjt ma a katolikus egyház

Desktop
Ferenc pápa karitatív céljaira gyűjti az úgynevezett péterfilléreket a Magyar Katolikus Egyház vasárnap, Szent Péter és Pál ünnepén a templomokban. A X. kerületben az alábbi katolikus templomokat találjuk:
 
  • Kőbányai Szent László Plébánia
X., Halom utca 24.
 
  • Szent György Egyházkerület
X., Sörgyár utca 73/a.
 
  • Külső Kőbányai Szent Család Plébánia
X., Kada utca 25.
 
 
Tavaly a magyar katolikusok mintegy 49 millió forint adományt küldtek a pápa karitatív céljaira. A péterfillérek gyűjtése a 8. században indult el, amikor az újonnan megtért angolszászok önkéntes hozzájárulást küldtek a szentatyának. Ekkortól alakult ki a "Denarius Sancti Petri" adományozása, amely a középkorban általánossá vált a kelet- és a nyugat-európai országokban egyaránt.
 
Noha a reformáció idején szünetelt a péterfillérek gyűjtése, a 19. században újraéledt a szokás, majd 1870 és 1929 között a Vatikán egyetlen bevételi forrásává vált. Akkortól már kizárólag karitatív tevékenységre használták fel a befolyt összeget. Magyarországon 1993-ban indult újra a gyűjtés a korábbi évtizedek állami akadályainak megszűnésével.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek