Hőségriasztás: vízosztás és hosszabb nyitva tartás a strandokon

Desktop
(forrás: Kollányi Péter - MTI)
Csaknem 20 locsolóautóval hűtik éjjel-nappal a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait és lakótelepeit, miután az országos tiszti főorvos hétfő délben másodfokú hőségriasztást rendelt el – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ.

Szűcs Panni szóvivő tájékoztatása szerint már vasárnap is a Fővárosi Közterület-fenntartó 15 locsolóautója hűtötte folyamatosan a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket, míg az éjszakai műszakban 13 jármű dolgozott.

A BKV megrendelésére a villamossínek hűtésére dél és délután 5 óra között 7 munkagépet csoportosítottak át. Ezek az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot, így csökkentik a hőérzetet, illetve lekötik a port és a polleneket.

A Főkert megnyitja a kezelésében lévő ivókutakat. A társaság által kezelt zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű, azaz bátran ihatunk a csapokból. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fővárosi szökőkutakban továbbra is tilos fürdeni.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mind a 13 fürdője várja a hűsölni vágyókat. A fővárosi strandok nagy hőség esetén este 8 óráig tartanak nyitva. A szombaton csaknem 15 ezren, vasárnap pedig több mint 27 ezren látogattak ki a társaság strandjaira és fürdőibe.

A Fővárosi Vízművek keddtől vizet oszt a főváros legforgalmasabb csomópontjaiban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?