Viharos széllel és heves zivatarokkal érkezik kedden a hidegfront

Desktop
(forrás: Kollányi Péter - MTI)
Hidegfront érkezik kedden, viharos széllel, elsősorban északnyugaton jelentős mennyiségű csapadékkal, főként délkeleten pedig zivatarokkal – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Keddre már csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki a várható erős széllökések, heves zivatar, valamint a sok eső miatt. A veszélyjelzés szerint kedden a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométeres erősséget, emiatt várhatóan elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben Budapesten és 13 megyébe.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta, hogy az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések a Dunántúlon, majd kora délutántól már az Alföld középső és délnyugati részén is várhatóan elérik az óránkénti 60-75 kilométeres sebességet. Estére a Dunántúlon már veszít erejéből a szél.

A front mentén eleinte a Dél-Dunántúlon, majd délután az Alföldön alakulhat ki helyenként zivatar. Nagy valószínűséggel az Alföld délkeleti részén egy-egy heves zivatar is kialakul, amelyet 70-80 kilométernél erősebb szélroham és jégeső is kísérhet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?