Vihar - Csütörtökre az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki

Desktop
Egy megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a várható sok eső, viharos szél, illetve heves zivatar miatt.
A csütörtökön várható jelentős mennyiségű csapadék miatt ugyancsak másodfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat. Emellett több megyére elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki a várható viharos szél, a heves zivatar, sok eső, illetve felhőszakadás miatt.
 
A meteorológiai szolgálat azt írta: a legerősebb széllökések csütörtökön lesznek. Az északkeleti megyékben 90-95 kilométer/óra, a Dunántúlon helyenként 100 kilométer/óra körüli szél is lehet. Csütörtök késő délutántól, estétől a keleti, délkeleti országrészben fokozatosan mérséklődni kezd a szél. Csütörtökön általában 15 és 45 milliméter közötti csapadékmennyiség valószínű, helyenként azonban ennél több is hullhat.
 
Az időjárási helyzet alakulását és a veszélyjelzéseket folyamatosan követni lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapjain, valamint a szolgálatok Meteora és VÉSZ elnevezésű mobiltelefonos alkalmazásain. 
   
Az OKF felhívta a figyelmet, hogy már a 70 kilométer/óránál erősebb széllökések faágakat szakíthatnak le, egész fákat dönthetnek ki, amelyek balesetveszélyesek. Az ilyen erejű szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?