Fölbukkanhat-e egy patkány a vécédben?

Desktop
Patkányút a vécéjáratban (forrás: National Geographic).
Patkányút a vécéjáratban (forrás: National Geographic).
Budapesten egyre gyakrabban látunk patkányokat, főleg a hőségben. Az állatok könnyen behatolnak a csatornarendszerbe. Nagyon hegyes karmokkal teljesen függőleges csatornákon is föl tudnak mászni. És még a vécé girbegurba járatain, az utolsó méteren is átküzdik magukat, a függőleges fordulókban levegőt véve. A dolog néhányszor már Magyarországon is előfordult, a Natioanal Geographic újság pedig le is modellezte a patkányok kalandos újtát.
 
Ha patkányt látsz, a Bábolnai Fertőtlenítő Állomás utódát, a Bábolna Bio Kft-t hívhadot. A cég emberei elvileg a bejelentést követő 24 órán belül kimennek a helyszínre, és elvégzik az irtást, majd hetente ellenőrzik a hatást egy darabig. A patkánymentesítés ingyenes.
 
Ha patkányt láttok, itt érhetitek el a Bábolna Bio Kft-t:
 
  • Telefon: 432-0412 Telefax: 432-0401
  • E-mail: info@babolna-bio.com
  • Cím: 1107 Budapest, Szállás utca 6.
 
Budapesten a vándorpatkányok szaporodnak a leginkább. A vándorpatkányok 30-40 fős nagycsaládokban élnek, éjszakai rejtett életmódot folytatnak. Nappal többnyire az épületek közelében földlyukakban, illetve a csatornákban bújnak meg. Az éhséget és a szomjúságot rosszul tűrik, ilyenkor akár beteg fajtársaikat és utódjaikat is felfalhatják.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?