400 millió forintnál is több lehet a július elejei viharkárok helyreállítási költségei

Desktop
Olvasónk, Tímea fényképe

Több mint 400 millió forintra becsülik a szakértők a július 8-i fővárosi viharkárok helyreállítási költségeit. Azon a napon Magyarországot észak, észak-nyugat felöl heves zivatarokat hozó hidegfront érte el, mely a fővárosra nagy erejű széllel, jégesővel kísért özönvízszerű esővel csapott le. Több kerületben "hömpölygött" a víz az utcákon, aluljárók és metróállomások kerültek víz alá. Számos helyen utakra kidőlt fák és letört ágak akadályozták a közlekedést, villamos, HÉV és trolibuszjáratok nem tudtak közlekedni a kidőlt fák és a víz miatt.

Jelentős károk keletkeztek a felsővezeték hálózatban, a közvilágítás ellátását biztosító hálózatban. A károk helyreállítását az érintett közszolgáltató társaságok és a katasztrófavédelem illetékes egységei megkezdték, a helyreállítás azonban nem tervezett, rendkívüli anyagi megterhelést jelent a közszolgáltató társaságok és a fővárosi önkormányzat számára.

A helyreállítás szakértők által becsült költségigénye bruttó 418 millió 372 ezer forint. A vis maior támogatási kérelem mintegy 293 millió forint.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?