Vihar: több, mint 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat

Desktop
(forrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu)

A kedd kora esti órákban a fővárost is elért vihar miatt a fővárosi tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a károk felszámolásán. Reggel hat óráig 210 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Hetvenöt helyszínen kellett beavatkozniuk.

Jellemzően öles faágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítani, amelyek felső vezetékekre, illetve járművekre zuhantak. Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe betört csapadékvíz eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. 

Nyolc személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt Zuglóban, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál. A VIII. kerületben két autó, a X. kerületben pedig egy autó rongálódott meg.

A Budapestre lecsapó vihar és az abból lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz a város számos pontján okozott gondokat, leginkább a XIII. és a XIV. kerületben. 

A II. kerületben egy óvoda alagsori helyiségébe folyt be víz, és több mint egy méter magasan gyűlt össze. Szintén ebben a kerületben, a Vérhalom téren egy épület pincéjéből kellett a vizet eltávolítani. 

A XIV. kerületben az Álmos vezér útján mélygarázst árasztott el csapadékvíz, míg a XIII. kerületben a Béke téren is szükség volt a tűzoltók munkájára. Itt is a vizet kellett kiszivattyúzni a pincéből. 

A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton egy terebélyes fa dőlt személyautóra, ugyanígy a Százados úton, a VIII. kerületben is kidőlt fa rongált meg személyautót. A Városligetben ötven-hatvan centiméter mély pocsolya nehezítette a trolibusz közlekedését. A pocsolyában egy mentőautó is elakadt. A tűzoltók a csatornaszemek megtisztításával szüntették meg a káresetet - írja a katasztrófavédelem.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?