Ősszel újabb ázsiai márványospoloska-invázió várható

Desktop
ázsiai márványosoloska (fotó: magro.hu)
ázsiai márványosoloska (fotó: magro.hu)

Tavaly is komoly gondot okoztak - és ez idén sem várható máshogyan – a lakásokba beözönlő poloskák.

Most még csak lámpafényre jönnek elő, de a hidegebb őszi idő beálltával számuk a lakásban várhatóan jelentősen megnövekszik majd.

A gyakoribb a nagydarab, barna színű, zúgva repülő, megfogása esetén igen bűzös váladékot kibocsátó ázsiai márványospoloska.

Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense a 24.hu-nak azt mondta, a kártevő most már biztosan nem fog eltűnni Magyarországról, sőt minden bizonnyal kevesebb sem lesz belőle, és mind nagyobb területen terjed majd el.

Ennek oka, hogy természetes ellenségek, betegségek nem tizedelik, így terjedésüket gyakorlatilag semmi nem gátolja.

A fokozódó nemzetközi kereskedelem is kedvez a terjedésének, a távoli országokból szállított árukkal „potyautasként” könnyedén érkezik hazánkba. Itt azután saját szárnyán vagy lábán is gyorsan közlekedik, a belföldi áruszállítással pedig órák alatt képes egyik városból a másikba költözni.

Jelenleg a Budapest-Kecskemét vonalon a legnagyobb a probléma, de a fent leírtak maitt sajnos rövid idő alatt országos problémává nőheti ki magát.

Ha poloskával találkozol a lakásban fontos, hogy szabadkézzel ne nyomd össze, mert rendkívül büdös. Mit tehetsz ellene? Erre mi is várjuk az ötleteket!

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek