Mutatjuk mit tehetsz – és mit nem – a kerti zöldhulladékkal

Desktop

Az ősz beköszöntével nem árt tisztában lenni a kertes házak tulajdonosainak, hogy mit tehetnek - és mit nem - a felhalmozódott avarral, ágakkal, egyéb éghető kerti hulladékokkal.

Az alap szabály az, hogy a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos, pontosabban csak az önkormányzati rendeletben kijelölt időpontban és módon lehet. A főváros ezen rendelete azonban szigorúan tiltja minden időpontban és módon a kerti hulladék égetését.

Szintén tilos ugyanakkor a kert hulladék felhalmozása, mivel a törvény azt is kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosa, használója köteles a területet éghető hulladéktól és további hasznosításra nem  kerülő száraz növényzettől mentesen tartani.

Mi akkor megoldás? Mit tehettek a kerti zöldhulladékkal? Vagy komposztálni kell, vagy ha erre nincs mód, idő, igény, akkor lehet az önkormányzatoknál zöldhulladék gyűjtő zsákot vásárolni, amit meghatározott időnként az ingatlan elé kell kihelyezni ahonnan elszállítják.

Ha pedig valaki nem tartja be a törvény előírásait tízezer forinttól, több millió forintig terjedő bírságot kockáztat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek