Ne bántsd az óriásdarazsat, 50 ezres büntetést is kaphatsz érte!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Egyre több az óriásdarázs a városban (olvasói fotó)

Több olvasónk is panaszkodott az óriásdarazsakra, melyek feltűntek a tereken, parkokban egyaránt, de még a lakásba is berepülnek. Fontos azonban tudni: nem szabad bántani őket!

A tőrösdarazsak májustól egészen nyár végéig tömegesen feltűnhetnek, viszont nincs okunk félni tőlük a szakemberek szerint, mert nem bántanak:

"Igazi békés óriásokról van szó, nem agresszívek, nem támadnak, nehéz őket felingerelni. Nektárt esznek, de most szerelmesek. Ritka, védett állat, kérjük hagyjátok, ne zavarjátok szerelmi nászukat!" - írja a Természettár.

A tőrösdarázs védett, eszmei értéke 50 ezer forint, vagyis egyedenként ekkora büntetést jár érte, ha valaki elpusztítja!

A sárga fejű nőstény a 40 mm-t is elérheti, a fekete fejű hím azonban kisebb (20 mm.). Homloka piros, potrohán négy sárga folt van, teste fekete. Lábai tüskések, szárnyai füstösek:

Így néz ki a tőrösdarázs (forrás: wikipedia.org)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek