A Népliget közpark, júliustól tilos a parkolás a ligetben

Desktop
(fotó: panoramio.com)

Július másodikától, hétfőtől hétköznap napközben tilos lesz gépkocsival behajtani a Népliget területére a zöldterület védelme, az elmúlt időszakban kialakult, a parkot károsító parkolási gyakorlat visszaszorítása érdekében - írja a BKK.

Az elmúlt időszakban a Népliget környezetében kialakított várakozási övezetek miatt munkanapokon számos gépkocsival közlekedő választotta parkolási helyéül a Népliget belső úthálózatát, ez azonban ellentétes a Népliget közparki funkciójával, hiszen az a zaj- és forgalomszennyezés távoltartására, pihenésre szolgál. Ennek a parkolási gyakorlatnak a visszaszorítását célozza meg a Népliget belső úthálózatának – különös tekintettel a Hazlinszky Frigyes sétány, a Hell Miksa sétány, a Rapaics Raymund sétány – új forgalmi rendje.

Hétfőtől a Népliget parki útjaira munkanapokon 6 és 18 óra között tilos lesz a behajtás. (A tiltás alól a BKK, a VOLÁN járatai, a taxik, a FŐKERT járművei, a kerékpárral közlekedők és az engedéllyel rendelkezők képeznek kivételt.) Az esti, illetve hétvégi népligeti rendezvényeken résztvevők számára továbbra is biztosított marad a behajtás lehetősége.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?