Villámcsapástól kigyulladt ház, özönvízben elakadt villamosok, félbeszakadt fesztivál: így köszönött be a szeptember

Oszd meg másokkal!

Desktop
Olvasói fotó, Budafok
Olvasói fotó, Budafok

Budapestet sem kímélte az országon átvonuló vihar.

A katasztrófavédelem szerint a vihar miatt már szombaton estig ezek a nagyobb esetek történtek: a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.

Villámcsapás miatt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Budapest XXII. kerületében, az Alkotmány utcában. Szerencsére senki sem sérült meg.

A közlekedést sem kímélte az özönvíz: 

  • pótlóbusz járt a 3-as villamos helyett az Ecseri út M és a Gubacsi út / Határ út között, 
  • az 52-es villamos helyett a Határ út M és a Jókai Mór utca / Határ út között, 
  • a 83-as trolibusz a Fővám tér M és az Orczy tér között ritkábban közlekedett,
  • a 67-es autóbusz terelve közlekedett, nem érintette az Örs vezér tere M+H (Kerepesi út), a Gyakorló köz, a Gépmadár park, a Rákosfalva H, a Halas utca, az EGIS Gyógyszergyár, a Kabai utca, a MÁV-telep, a Keresztúri út 102., a Fővárosi Kertészet, a Díszítő üzem, a Túzok utca, Aluljáró, a Danone és a Határmalom utca megállót,
  • az 56A és a 61-es villamos helyett a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között pótlóbusz járt
  • a Hűvösvölgy irányába közlekedő autóbuszok a hűvösvölgyi végállomásra nem tértek be.

A katasztrófavédelem javaslatára félbeszakították a népszerű budafoki pezsgő- és borfesztivált (szerencsére ez kétnapos, szóval ma folytatják), de több, nyári szezonzárónak szánt rendezvény programjait is elmosta az eső, vagy legalábbis elbizonytalanította a közönséget már a kora esti dörgés-villámlás.

És persze teli a közösségi média vihartól megrettent, elveszett, pocsékká ázott állatkákkal. Ha tudtok, segítsetek nekik hazatalálni.

Szeptember másodikára, vasárnapra is elsőfokú risztás van érvényben egész Pest megye területére, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délutánra heves zivatarok kialakulására, viharos szélre (>60-70, néhol akár >80-90 km/h) széllökésekre, felhőszakadásra (rövid idő alatt 20-40 mm, néhol ezt meghaladó csapadék) és jégesőre (esetleg ~2 cm átmérő) is lehet számítani.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek