Lehet megoldás a poloskák ellen: már dolgoznak a poloskacsapdán

Desktop

Már dolgoznak a kutatók egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén, mellyel megelőzhető a poloskainvázió.

Hetek óta poloskainvázióval küzdünk, tömegével húzódnak be a zöld színű vándorpoloskák és a barna márványos poloskák a lakásokba. Az akadémia honlapján olvasható cikk szerint a jelenséget az okozza, hogy a két, itthon nem őshonos poloskafaj, ahogy lassan hűvösödnek az éjszakák, elkezdett melegebb helyeket keresve telelésre behúzódni. 

A kártékony rovarok csupán néhány éve jelentek meg az országban, ám mára tömegesen elszaporodtak. A vándorpoloska trópusi eredetű, Etiópia környékéről származik, míg a márványos poloska Kelet-Ázsiából származik. Növényevő fajok, az emberre nem jelentenek veszélyt. 

A szakember szerint fontos mielőbb elpusztítani a lakásba bejutó poloskákat, mert az áttelelő rovarok tovább szaporodnak.

Az MTA Növényvédelmi Intézetének kutatói a poloskák parazitáit próbálják megtalálni, mert azok segíthetik csökkenteni a poloskák túlélési esélyeit. 

A kutatók emellett egy könnyen és egyszerűen megsemmisíthető csapda fejlesztésén is dolgoznak, melyekkel teljesen ugyan nem irthatóak ki a poloskák, de számuk jelentősen visszaszorítható. A csapda prototipusa 2020 végére elkészülhet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek