Igen, mindjárt itt a tavasz, de eszedbe ne jusson az erdő mélyén hóvirágot szedni

Desktop
Kép: kertlap.hu
Kép: kertlap.hu

Tényleg mindjárt itt a tavasz, és ilyenkor úgy szeretnénk valami friss, kicsi virágot behozni a lakásba is. De ne szedjetek hóvirágot. A közönséges, mindenki által jól ismert kikeleti hóvirág ugyanis védett, annyira kevés van már belőle természetes élőhelyén. 

Egyetlen szálacska letépése is tízezer forintba fájhat. Virágosnál biztosan kaphatsz hóvirágos csokrot, létezik belőle kertben termesztett változat is.

Vagy menjetek, és fotózzatok különleges és szintén védett növénykéket, mint a budai nyúlfarkfű vagy a leánykökörcsin, mondjuk a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen. Itt van a város közepén, mégis rengeteg olyan növény élőhelye, amikkel máshol nem vagy csak ritkán találkozhatunk. Vigyáznak is rájuk.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek