Micsoda égés! – egyre több a szabadtéri tűz

Desktop
(forrás: OKF)
(forrás: OKF)
Budapesten idén eddig 66 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az elmúlt 24 órában 3 alkalommal csaptak fel a lángok szabad területen. Ezek a tűzesetek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri tűzgyújtás szabályaival.

Budapesten a kerti avar- és hulladék égetését fővárosi rendelet tiltja meg. Helyette a komposztálás, illetve a zöldhulladék gyűjtése és annak elszállítatása lehet a megoldás. A külterületen végzett égetés engedélyhez kötött, így előzetesen engedélyeztetni kell a tűzvédelmi hatósággal a lábon álló növényzet, tarló, illetve a növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék szabadtéri égetését – írta közleményében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szabadtéri tűzgyújtás feltételeit az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza, a jogszabálytól eltérő vagy hatósági engedély hiányában végzett tűzgyújtási tevékenység tűzvédelmi bírságot von maga után – figyelmeztet a katasztrófavédelem, ahonnan néhány jó tanácsot is kaptunk a szabadtéri tüzek megelőzésére.

  • A kerti grillezés, bográcsozás megengedett, de feltétlenül készítsünk be mindig elég oltóanyagot!
  • Soha ne engedjük meg a gyerekeknek, hogy játsszanak a tűzzel és mindig magyarázzuk el nekik, hogy ez miért veszélyes!
  • A szabadban kijelölt tűzrakóhelyen van lehetőség tüzet gyújtani. A meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk itt is megfelelő mennyiségű oltóanyagról!
  • Mindig legyen nálunk tűzoltásra alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyelet alatt tudunk tartani!
  • Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.
  • Ha már megtörtént a baj, haladéktalanul hívjuk a 112-es segélyhívószámot!
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek