Hétfőn ünnepeljük a Föld napját

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ökológiai lábnyomunk (forrás: MTI)
Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, melyhez Kőbánya is csatlakozott.
 
Városszépítő pályázatot hirdetett az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Közös szemétszedésre, kutyafuttató takarításra, növényültetésre várnak április 27-én, szombaton minden kerületit több helyszínen is. Az önkéntes akcióról az önkormányzat oldalán olvashattok.
 
A világméretű környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból: az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én az ökológiai válság jeleit látva 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Húsz évvel később, 1990-re világméretű megmozdulássá vált, mára pedig a Föld napja a legnagyobb önszerveződő környezetvédelmi megmozdulás. 
 
Mit tehetünk mi magunk is környezetünk védelméért? "Zöldítsd környezetedet, komposztálj, termessz haszonnövényeket - erkélyen, udvaron, saját vagy közösségi kertben. Több zöldség, kevesebb hús a zöldvárossá válás érdekében" - bíztat cselekvésre mindenkit a Föld Napja Alapítvány.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek