Még a polgármester sem tudott a parkolóépítés miatt kivágott fákról

Desktop
(forrás: 24.hu)

Parkolóépítés miatt több, egészséges(nek látszó) fát is kivágtak az Újhegyi lakótelepen - írja a 24.hu.

D. Kovács Róbert polgármester a beruházásról először azt mondta: a parkoló építéséhez nem vágnak ki fákat. Később visszavonta kijelentését és elnézést kért, ugyanis nem tudott a fakivágásról.

A kerületi önkormányzat beruházásában 268 új parkolóhely épül, ebből 139 az Újhegyi lakótelepen. Az építkezés két külön építési engedéllyel rendelkező területet érint. Az Agyagfejtő utcai parkolóknál nem lesz fakivágás, csak a sövény ritkítását kell elvégezni. A Harmat utca – Újhegyi  sétány – Bányató utca – Tavas utca területen belül az önkormányzat vagyonkezelő cége 22 fa kivágására kapott engedélyt, amelyet kijelölés alapján a szomszéd kerület hivatala adott ki. Az eljáró hatóság az engedély kiállításához nem kért szakértői állapotfelmérést az egyes fákról.

Jelen állás szerint az engedélyezett 22-ből csak 9 fa kivágása szükséges. Az eljáró hatóság 73 fa ültetését szabta feltételül, környezetkárosításról tehát szó sem lehet, hiszen Kőbányán több lesz a zöldfelület, mint volt – írta a 24.hu-nak Kovács Róbert polgármester.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek