Pályázat 1971 előtt épült társasházak számára

Desktop
Napkollektor (forrás: solartisnapkollektor.hu)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglából épült társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 834,2 millió forint.
 
A pályázaton az 1971 előtt, hagyományos technológiával, égetett téglából készült, legalább 20 lakásos társasházak vehetnek részt. A támogatás utófinanszírozással vehető igénybe 
  • a lakások külső nyílászáróinak energiamegtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje, 
  • az épületek nyári hővédelmének javítása (árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével), 
  • a homlokzatok és födémek hőszigetelése, 
  • az épületgépészeti felújítás, 
  • az elektromos korszerűsítés és a megújuló energiafelhasználás növelése (például napkollektor, hőszivattyú) érdekében.
A támogatás mértéke és intenzitása az energetikai jellemzőket javító elemek komplexitásának függvényében lakásonként 750–900 ezer forint, illetve 50–60 százalék között változik. Az egy társasház által igénybe vehető támogatás teljes összege nem haladhatja meg a 60 millió forintot. A beruházás megvalósításának költségén túl támogathatók az energetikai szakértői, tervezői és szakhatósági díjak is a kivitelezési költségek maximum 7 százalékáig.
 
A pályázatokat 2013. szeptember 15-ig, illetve a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani postai úton az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. címére: 1113 Budapest Diószegi út 37., 1518 Budapest, Pf. 69. 
 
A teljes körű dokumentáció innen tölthető le.
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?