Térképpel díszít a Színes Város egy távhővezetéket

Desktop
A nyertes: Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című terve
A nyertes: Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című terve
Lezárult a FŐTÁV Pimp My Pipe játéka: Lehoczki Zsuzsa grafikai terve lett a győztes.
Mindennapi életünk meghatározó része a lakókörnyezetünk, az otthonunk, ahova nap, mint nap hazatérünk, ezért fontos, hogy szépnek és komfortosnak érezzük. Így gondolta ezt FŐTÁV is, ezért a nyár végén pályázatot hirdetett egy földfelszíni, szürke és unalmas távhővezeték kifestésére – mégpedig a városlakók ötletei alapján
 
A játék a vállalat honlapján és Facebook oldalán is elérhető volt bárki számára. Nem kellett más hozzá, mint egy egyszerű regisztráció, és már bele is lehet vágni a tervezgetésbe: hogyan legyen szebb, vidámabb, színesebb az újpesti Elem utcában lévő távhővezeték. A sorra beérkező pályaművekre folyamatosan szavazhatott minden érdeklődő.
 
Az akció sikerrel zárult: augusztus 18. és szeptember 15. között 485 pályamű futott be. Közülük a szavazók 50-et juttattak be a hat főből álló szakmai zsűri elé.
 
A beérkezett terveknél a zsűri leginkább a koncepciót díjazta. Ezért is győzött Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című terve: az alkotás alapjául szolgáló Újpest térkép erősítette a kerülethez tartozás, kötődés érzését. 
 
A győztes pályaművet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja fogja megvalósítani. A csoport tagjai már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.
 
A második helyezett Fekete Tünde "Budapest felett az ég" című munkája
 
A FŐTÁV tavaly indította útjára az I LOVE PANEL kampánysorozatot, melynek keretében arra hívta fel a figyelmet, hogy a panel lakótelepek és a panellakások is lehetnek élhetőek, szerethetőek, esztétikusak. Ennek részeként került sor az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokságra, a nagy sikerű és díjnyertes Panellakás szépségversenyre és a Legtakarékosabb panelépület pályázatra is. 
 
A harmadik: Botos Barbara - Zsiráf love Budapest
 
A zsűri tagjai: Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.).
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?