Íme, ilyenek lehetnek a visszabontott panelházak!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Leinefelde új házai (forrás: ingatlanok.hu)

Lázár János állt elő az ötlettel, miszerint, mivel nyáron jellemzően meleg van a panellakásokban, ezért a felsőbb szinteket le kellene bontani, az ott élők meg költözzenek kertes házakba.

A tervről részletek még nincsenek, de az ingatlanok.hu portál bemutatott pár mintát, milyen is lehet egy visszabontott panelház. Ugyanis, bármilyen meglepő, van rá példa.

A németországi Leinefelde lakótelepén például egy 180 méter hosszú szalagpanelt szabdaltak szét úgy, hogy a felső szintet visszabontották, valamint hét szekciót a földig elbontottak. Így végül nyolc különálló, villaszerű társasházat kaptak. 

Berlinben pedig a házgyári panelelemeket visszabontás után újrahasznosították. Kétszintes luxusvillák épültek a bontott panelekből, mintegy 30 százalékkal olcsóbb építési költségek mellett, mintha hagyományos technológiával készült volna. Ráadásul nagyon gyorsan épültek meg a villák: a szerkezetkész állapotig mindössze hét nap alatt jutottak el.

Ezek szerint a lebontott lakások tulajdonosai akár saját lakásuk újjáépített falai közé költözhetnek be, már kertesházi környezetben. A tapasztalatok szerint egy átlagos toronypanel egyetlen emeletéből kijön egy 2-3 szobás luxusvilla szerkezete, gyakorlatilag a bontási és szállítási költség árából - írja a portál.

Szintén Berlinben, néhány sarokkal odébb tízemeletes szalagpaneleket bontottak vissza és építettek újjá. Az Ahrensfelder teraszok néven ismert projektben a házakat egyrészt tetőszinten tették tagolttá, másrészt homlokzatból kiugró erkélyekkel.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek