Elkezdődött a Liget téri park építése

Oszd meg másokkal!

Desktop
Liget tér - látványterv (forrás: Kovács Róbert polgármester)

Park épül Kőbánya forgalmas kereszteződésénél, a Kápolna utca és a Kőrösi Csoma Sándor út csomópontjában, az egykori szolgáltatóház helyén. Az alapkövet kedden helyezte el Kovács Róbert polgármester.

Az önkormányzat a 2000-es évek elején kapta meg a fővárostól a területet, ezzel azonban komoly gondot vett a nyakába. Az első teendő a felszíni közlekedés biztonságának megteremtése volt, ám a lámpás csomópont és a gyalogos átkelőhelyek ellenére még mindig sokan levágják az utat. A szolgáltatóház sem váltotta be azokat a reményeket, hogy piaccá váljon. 

Az elkészült tanulmányok is igazolták, hogy a hely nem alkalmas kereskedelmi egység, szolgáltató centrum létrehozására. Az épület társasházzá alakult, részben magántulajdonba került, melynek megszerzéséért a kerületnek jelentős összeget kellett fizetnie. 

Az attraktív, kőkockákból kirakott „KŐBÁNYA” felirat mellé hűsítő vízjáték, párásító, gyerekjátszótér és kényelmes utcabútorok kerülnek. A parkban lévők, valamint a környéken lakók biztonsága érdekében térfigyelő kamera is lesz. 

A tér sok-sok zöld növénnyel, virágokkal és látványos fákkal épül be. A beruházás összes költsége 118 millió forint, a munkálatok várható befejezési határideje 2018 vége. A szökőkút alapjai már elkészültek, jelenleg az új támfalak építése folyik - írja az önkormányzat.

A következő lépés a Mázsa tér megújítása lesz - mondta a polgármester. Uszodát és egy új sportközpontot álmodnak oda.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek