Hős utca: felmondta az önkormányzat a lakókat képviselő egyesület bérleti szerződését

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

A kőbányai önkormányzat felmondta a Kontúr Közhasznú Egyesület bérleti szerződését. Az egyesület a Hős utcai gettó egyik épületében bérelt lakást - írja a hvg.hu.

Az egyesület civil szervezetként van jelen a Hős utcában, foglalkozik az ottani gyerekekkel, segít a felnőtteknek. 2014 óta. 2015 novemberében nyitotta meg közösségi terét, a kőbányai önkormányzattól havi 6100 forintért bérelt lakást a Norvég Civil Alap közösségfejlesztésre irányuló pályázatán elnyert összegből. Több mint három éve tartanak itt rendszeres gyerekfoglalkozásokat, közösségi beszélgetéseket, fogadnak külföldi egyetemi hallgatókat, szakembereket.

Év végére a kőbányai önkormányzat tulajdonába kerülhet a Hős utcai lakótömb. Az önkormányzat folyamatosan egyeztet a lakókkal, vásárolja fel a lakásokat, közben pedig kerítést húzna a gettó köré - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek