Különleges, Kőbánya múltját idéző játszótér épült az Óhegy parkban

Desktop
(forrás: kobanya.hu)

Egyedi tervezésű új játszóeszközökkel bővült az Óhegy park: Kőbánya hagyományait idéző játszótér várja már a gyerekeket.

A szabadidőparkban, az erdei hangulatot idéző árnyas játszótéren a 0-7 éves korosztály számára színes grafikájú gumi állatfigurákat, fészekhintát, trambulint, csúszdát és mászóházikót helyeztek ki, míg a 7-14 éveseknek bányászati tematikájú játszótér épült kötélpályájával, játszótoronnyal, csőcsúszdákkal  és kőfejtésre utaló mászósziklákkal - írja az önkormányzat.

Az egykori kőbányai függővasút gondolatát jeleníti meg a sematikus vasúti nyomvonal az alagutas gumidombokkal, valamint a hajtány kocsik mozgását imitáló különleges mérleghintákkal. Az egykori bányászati tevékenységre utal a régészkedős homokozó is.

A tervek szerint bővülnek majd a sportolási lehetőségek is a parkban: kalandpark jellegű pálya, műfüves focipálya, gördeszka pálya, ping-pong asztalok és több kosárpalánk is lesz, de helyet kap egy teqball asztal és egy biciklis szerelőállomás is. Jövőre pedig elkészül a szőlő tematikájú játszótér a Dér utca felőli részen, amelyet a mozgáskorlátozott gyermekek is tudnak használni.

Helyet kap a parkban az idősebb korosztály aktív pihenését szolgáló rész, padokkal, asztalokkal, pergolával, petanque- és tollaslabda pályával, valamint kültéri fitness elemekkel. A beruházás része egy tanösvény kialakítása is, amely Kőbánya helytörténeti múltját, növény és állatvilágát mutatja majd be - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?