Olvasói levél: Szép az Újhegyi sétány, de miért van tele hajléktalanokkal?

Desktop
(forrás: kobanya.hu)

Hiába újították fel az Újhegyi sétányt, ha a megszépült közterületen hajléktalanokat kell kerülgetni. Olvasónk írta az alábbi levelet:

"A felújított Újhegyi sétány felső szakaszán meddig kell még eltűrni a hajléktalanokat? Azonkívül, hogy általában szeméthegyet hagynak maguk után vagy éppen már korán reggel mocsok részegek, most éppen az egyikük magát összeszarva kéregetett, amikor a Sparba mentem be vásárolni.

Mire kiértem a mosoda melletti lépcső tetejéről pisált a lépcsőn lefelé. Szóltam neki, hogy ezt azért mégse kéne, de neki állt feljebb. Az egész szakasz szarszagú a kedvesnek és ránézésre józannak sem nevezhető úriembertől. Meddig kell még az ilyen embereket eltűrni itt? Mocskosak, büdösek és időnként elég zavaróak is, ennek ellenére vagy éppen ennek következményeként a közterület-felügyelők névről ismerik némelyiküket és időnként köszönnek is nekik.

Elnézést kérek az alpári szóhasználatért, de úgy gondolom, hogy a valóságot még így is finoman írtam le és nem áll szándékomban tovább finomítani a mondanivalómon."

A hajléktalanok és drogosok utcai jelenléte szinte minden kerületben napi probléma. A legtöbb, amit tehettek, hogy ilyen esetben hívjátok a közterület-felügyeletet és a rendőrséget. A Kőbányai Közterület-felügyelet 0-24 órában hívható bejelentő telefonszáma: 06-30-6064-712. A kerületi rendőrség elérhetősége: 06-1-263-7200.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?