Ingyenes lesz a kártyás csekkbefizetés a postán

Desktop
A kép illusztráció (fotó: richpoi.com)
A csekkbefizetésnél a kártyás fizetés hamarosan nem nem minősül készpénzfelvételnek a postákon, vagyis az ügyfeleknek nem kell megfizetniük a több száz forintos készpénzfelvételi díjat – mondta Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója a Portfoliónak.
Évek óta probléma, hogy ha kártyával szeretnénk fizetni a postán, akkor nem kevés pénzünkbe kerül a tranzakció, hiszen készpénzfelvételnek minősül az ügylet. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, le kell cserélni a POS-terminálokat. 
 
„2015 június elején elérünk egy olyan szintet a POS készülékek telepítésében, amikor a pénztári csekkbefizetéshez kapcsolódóan bevezethetjük a kártyás vásárlási tranzakciót, amivel a kártyás pénztári csekkbefizetés is ingyenessé válik” – nyilatkozta Szarka Zsolt.
 
A készülékek cseréje során 5700 darab POS-terminált telepítenek országszerte, az év végéig pedig további 1100 mobil POS-terminált is üzembe helyeznek – írja a Portfolio.
 
A fejlesztés második ütemében, az év végéig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes postai szolgáltatás igénybevétele - például a levélfeladás vagy kiskereskedelmi termékek vásárlása - esetén is biztosítsák a bankkártyás vásárlást.
 
A Magyar Posta az év végéig mobil POS-terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket, így az utánvétes küldemények bankkártyával is kifizethetőek lesznek, és ezek szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősülnek majd.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?