Nem kérhetnek pénzt a szolgáltatók a mobiltelefonok függetlenítéséért

Desktop

Október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kártyafüggetlenné kell tenniük a lejárt hűségidejű készülékeket – írja a Magyar Nemzet.

A függetlenítés jogosan bevett gyakorlat annak érdekében, hogy a határozott idejű szerződés - a hűségidő – lejárata előtt ne használhassák a készüléket másik szolgáltató SIM kártyájával.

Ezen idő lejárta után eddig is elvégezték a szolgáltatók a függetlenítést, azonban ennek borsos ára volt, 2 500 és 15 000 forint közötti összeget kellett fizetni érte.

A lap megkereste a szolgáltatókat, akik annyit közöltek,  a részleteket még nem dolgozták ki, de a jogszabályban előírtaknak meg fognak felelni, az eddig is elvégzett függetlenítésért ezentúl nem kérnek majd díjat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek