Ha postán rendeltél csomagot, a te adatadhoz is hozzáférhet bárki a rendszerükben lévő biztonsági rés miatt

Desktop
Hatalmas a biztonsági rés a Magyar Posta rendszerén

Súlyos biztonsági rést talált az Index olvasója a Magyar Posta weboldalát használva. A hibát kihasználva érzékeny személyi adatok kerülhetnek illetéktelenek kezébe, melyeket felhasználva bűncselekményeket is el lehet követni.

Az olvasó ezt jelezte is a Magyar Postának hivatalosan, részletesen leírva, hogy milyen lépésekkel lehet a hibát reprodukálni. Miután a posta kérésére további adatokat, képernyőképeket is elküldött, a következő választ kapta:

"Az illetékes társosztály számára is ismert technikai fennakadásról van szó, és jelenleg is dolgoznak fejlesztőink ennek elhárításán.

Türelmét és megértését előre is köszönjük."

Tehát a posta tudja, de igazából azóta sem történt semmi az ügyben, az adatok továbbra is szabadon hozzáférhetőek. Az olvasó ezért a nyilvánossághoz fordult remélve, hogy ez talán felgyorsítja a hiba kijavításának folyamatát, ami mindenkinek az érdeke.

Az Indexnek elküldte, hogy pontosan milyen lépésekkel, milyen jellegű adatokhoz lehet jutni. A portál ezt kipróbálta, a biztonsági rés valóban létezik, tetszőleges alkalommal reprodukálható. Segítségével random postai ügyfelek – bárki akinek a Magyar Posta szállított küldeményt – neve, lakcíme, küldeményének értéke, jellege, azonosítója, kézbesítés ideje megtudható.

Az Index megkereste a Magyar Postát, ahol azt a választ kapta,hogy nagyon leterheltek, ezért azt sem tudják megmondani, hogy mikor tudnak majd a levélre érdemben reagálni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek