Júliustól megint kicsit többe kerül a postai csomagfeladás

Desktop

Július elsejétől megváltozik több belföldi és nemzetközi csomag díjszabása - bár ez a Posta szerint a küldeményforgalom jelentős részét nem érinti.

Tájékoztatásuk szerint a lakossági csomagterméknél a postacsomag marad a legolcsóbb, de ennek az ára is emelkedik, 2 kilogrammos súlyig 1550 forintról 1630 forintra változik. Üzleti csomag esetében a szintén 2 kilogrammos súlyhatárig, 70 forintos emeléssel 1860 forint lesz a kézbesítés díja.

Elég sokan használjuk a csomagautomatákra küldött csomag szolgáltatást: ennek az árát a korábbiaktól eltérően súlykategóriánként differenciálja a Magyar Posta annak érdekében, hogy optimalizálja az automaták kihasználtságát. A szolgáltatás díja 2 kilogrammig továbbra is 890 forint marad, 10 kilogrammig 1030 forint, 20 kilogrammig 1340 forint lesz.

Változnak egyes nemzetközi csomagszolgáltatási díjak is - szerencsére az amúgy is magas, az Európai Unió országaiba tartó csomagküldemények feladási díja változatlan marad. (A többi viszont emelkedik, az EMS gyorsposta díja 6,4%-kal, a nemzetközi postacsomagoké átlagosan 1,5%-kal.

A postai szolgáltatások mindenkor érvényes díjait innen tudjátok kiböngészni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?