Ti hol turkáltok Kőbányán?

Desktop

Van, aki szereti, van, aki megszállottja a turkálóknak, van, aki be sem tenné a lábát egy turizóba – nyilván mindannyian másmilyenek vagyunk, és máshogyan viszonyulunk ezekhez a használt ruhaneműket árusító üzletekhez. Egy azonban bizonyos, a turkálók igen népszerűek a fővárosban: biztosan mindenki látott már új áru szállításakor turkálók előtt álló tömeget. 

Érdekes információt hallhattunk nemrégiben a Kossuth Rádióban: ezek szerint a magyar turkálókban árusított ruhák nagy része olyan ingyenes adományból származik, melyeket a brit karitatív boltok kaptak meg, ám nem tudták őket értékesíteni. Ez azt jelenti, hogy olyan áru érkezik bálákban a britektől, mely náluk már senkinek – még a szegényeknek sem – kell.
 
Az angolok ugyanis a megunt vagy kinőtt ruhákat ingyen szokták odaajándékozni a jótékonysági szervezeteknek, akik a boltjaikban árulják őket jelképes összegért. Amely ruhákat azonban nem tudják eladni, azt külföldön – így Magyarországon is - értékesítik. Ha nem vinnék külföldre – például hozzánk – őket, akkor, mivel Nagy-Britanniában már senkinek nem kellenek, végül a szeméttelepekre kerülnének.
 
Hát, ezzel a véleménnyel nyilván lehet vitatkozni, pláne, amikor egy divatos, barátaink által is megdícsért ruhát túrtunk magunknak a használt ruhaboltban, ráadásul olcsón. Biztosat úgysem fogunk soha megtudni – a legjobb, ha saját ízlésünkre hallgatunk, és ha tetszik az áru, döntsünk szívünk szerint.
 
Ti szeretitek a turkálókat? Ismertek olyan turizót a kerületben, melyet szívesen ajánlanátok másoknak is? Ha igen, írjátok meg, hadd ismerjük meg mi is! HOL-MI adatbázisunkban találtok néhány használt ruhát árusító kerületi boltot, de örülünk annak, ha Ti is ajánlani tudtok egyéb üzleteket!
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?