Őszre elkészül az Egis kőbányai beruházása

Desktop
AZ Egis székhelye (forrás: egis.hu)
Várhatóan októberben fejeződik be az Egis Gyógyszergyár hatóanyag-technológiai kutatást és kísérleti fejlesztést erősítő beruházása a vállalat kőbányai központjában. A 4,6 milliárd forintos projektet az Európai Unió és a magyar állam 1,15 milliárd forinttal támogatja. A beruházással tíz új kutatói munkahely létesül az Egisnél, ahol a kutatásban foglalkoztatottak létszáma meghaladja az 500-at.
 
A fejlesztéssel a gyógyszergyár képessé válik a legkorszerűbb, már kis mennyiségben is jelentős biológiai hatást kiváltó, úgynevezett nagy potenciálú hatóanyagok előállítására is. A fejlesztés infrastruktúráját két régi épület átalakításával és modernizálásával, valamint egy új épületszárny kialakításával hozza létre az Egis. Az egyik épület az idén 100 éves Egis jogelődjének, az 1913-ban alapított Wander Gyógyszergyárnak az első épülete, amelyet az eredeti forma megtartásával alakítottak át.
 
Az új hatóanyag-technológiai kutató- és fejlesztőközpontban a legkorszerűbb műszerekkel, eszközökkel ellátott műveleti, technológiai, analitikai fejlesztő és reakcióbiztonsági vizsgálatok elvégzésére alkalmas egységek kapnak helyet. Az üzem feladata a kifejlesztett hatóanyag méretnövelése a labormérettől a gyártási mennyiségig.
 
Az Egis jelenleg 530 féle terméket gyárt, ezek mintegy 120 féle hatóanyagot tartalmaznak, és a 2011/12-es üzleti évében 137,5 millió doboz gyógyszert állított elő. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?