A Főgázt júniusig teljesen államosítják

Oszd meg másokkal!

Desktop

A budapestieket, Pest megyeieket és 9 további megye lakosságának jelentős részét gázzal ellátó Főgáz Zrt.-t júniusig államosítják. A cég fő tulajdonosa a szintén állami kézben lévő Magyar Villamos Művek lesz, amely a német RWE Gas Internationaltól veszi meg a 49,83 százalékos részvénypakettet a főbb döntési jogkörökkel egyetemben.

A döntés már tavaly megszületett, a főváros, amely a részvények nagyobb részét birtokolja, a napokban lemondott elővásárlási jogáról.

A júniusig zárandó megaügyletbe a Versenyhivatalnak is lett volna beleszólása, ám a kormány "nemzetstratégiai jelentőségűnek" minősítette a két cég összefonódását, s így nem kell hozzá engedély.

Orbán Viktor szerint Brüsszel "tankönyvízű elképzelései az árversenyről nem működnek". "Versennyel - mondta a miniszterelnök - nem lehet azokra az alacsony árszintekre eljutni, mint amilyenek például az USA-ban vannak". 

A lakossági gázszolgáltatás Magyarországon veszteséges. A gáz olcsóbbítását alighanem az adófizetőknek kell megfizetniük, vagyis részben azoknak a lakosoknak, akik nem fogyasztanak gázt. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek